Duurzaam lavendel seizoentafelfiguur

Ik hou van lavendel in mijn tuin , zo’n heerlijke geur als je er met je handen doorheen gaat. Afgelopen zomer maakte ik een lavendel seizoentafel figuur van een bestaand patroon. Eerder maakte ik dit lavendel popje voor een vriendin en ik maakte ook al eerder deze lavendel bolletjes voor op de seizoentafel .

Lavendel seizoentafel figuur

Hoe ik een simpel lavendel seizoentafel figuur maak

 • Ga uit van een bestaand patroon, ik gebruik een patroon van Atelier Marinke of Mieke Stender. 
 • Het patroon van Atelier Marinke is in tegenstelling  tot het boekje van Mieke Stender nog gewoon te koop. Het patroon is bijna gelijk aan het basispatroon uit het boekje van Mieke Stender, een goed alternatief dus. 
 • Kies de juiste kleur wolvilt, ik heb gekozen voor grijsgroen en een zachte kleur paars. 
 •  Kies de kleur haartjes wol die jij mooi vindt , ik heb gekozen voor bruin haar.  
 • Maak er een of meerdere lavendel bloemen van vilt erbij.  
 • Door een bestaand patroon aan te passen gebruik je het patroon meerdere keren en ben je duurzaam bezig.

Een lavendel bloem gemaakt van vilt
Lavendel bloem gemaakt van vilt

Hoe ik een lavendel bloem maak van vilt

 • Knip een pijpenrager kaal en omkleed deze met een groene kleur vilt .
 • Knip een strookje vilt in maar niet helemaal tot onderaan omdat je daar de bloem moet vast zetten aan het steeltje.
 • Draai het strookje vilt om het steeltje heen en zet het met kleine steekjes vast .

Gedroogde lavendel
Gedroogde lavendel

Lavendel om je seizoentafel figuren te beschermen tegen motten

Ik berg mijn seizoentafel figuren op in hersluitbare zakjes van AH, eerder gebruikte ik de zakjes van de Action maar ik vind deze niet zo goed sluiten. Ik doe daar ook altijd lavendel bij in een organza zakje, niet echt duurzaam. Maar ik heb er nog een paar liggen en als deze op zijn, naai ik gewoon zakjes van een lapje stof, dat is veel duurzamer dan organza zakjes .En dan de seizoentafelfiguren met daarbij een zakje lavendel in een grip zakje en dat berg ik op in een plastic box. Geen kartonnen dozen, het schijnt dat de motten daar doorheen vreten en dat vind ik niet zo leuk.

Volg je mij al op Pinterest voor dagelijkse inspiratie rondom de seizoentafel ?

Pin voor later :

Volg:
Delen:

4 Reacties

 1. 12 september 2019 / 07:25

  Wat ziet je nieuwe blog layout er mooi uit. Het is al een tijd geleden dat ik hier op het blog keek – ik volgde op facebook of instagram – dus hoe het precies eerder was weet ik niet helemaal meer.
  Maar ik weet dat je hard aan deze site hebt gewerkt en ik vind dat je trots mag zijn op wat je voor elkaar gekregen hebt.
  Heb je goeie tips van Sjoukje gekregen?
  Het lettertype op de pin-afbeeldingen zijn goed gevonden!

 2. Thea Bod
  Auteur
  12 september 2019 / 12:18

  Dank je wel Anita voor je mooie complimenten , ben ik echt blij mee.
  Uiteraard heb ik goede tips gekregen van Sjoukje , ,de allerbelangrijkste was toch wel dat ik nu eindelijk ben overgestapt naar WordPress. Dat was ik al jaren van plan, maar het kwam er nooit van .
  Het was hard werken en heb al veel geleerd, en leer nog dagelijks – en ik hou van Pinterest .
  .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *