Michaëlsfeest op de seizoentafel

29 september wordt het Michaëlsfeest gevierd en wat zet je dan op de seizoentafel ?

Michaël, Joris en de draak

Michaël is één van de aartsengelen en overwinnaar van de draak. Volgens de openbaring van Johannes vocht Michaël met zijn engelen tegen de draak en sinds de Middeleeuwen is de legende van Joris bekend . Joris was een moedige ridder die de draak versloeg en de koningsdochter bevrijdde die anders aan de draak opgeofferd zou worden. * Bron: leven met het jaar , Christiana Kutik

Hoe vier je het Michaëlsfeest met jonge kinderen ?

Met jonge kinderen vier je Michaël als een soort oogstfeest. Trek erop uit met een mandje in de natuur en verzamel wilde vruchten zoals rozenbottels en bramen . Beukennootjes, hazelnoten , kastanjes en eikels neem je natuurlijk ook mee naar huis. Maak samen met je (klein) kind lekkere appelmoes van appels die nu overal verkrijgbaar zijn. En als je echt over veel moed beschikt , bak dan een drakenbrood . De verzamelde natuurschatten mogen op de seizoentafel samen met een mooi prentenboek Helaas is dit fantastische boek niet meer leverbaar, maar misschien kun je het in de plaatselijke bieb lenen.

Wist je dat het feest van Michaël samen met Sint Maarten en Sint Nicolaas tot de drie feesten hoort die ertoe bijdragen kinderen voor te bereiden op het kerstfeest ?

Het appeltulbandje

Hoe vier je het Michaëlsfeest met oudere kinderen ?

Oudere kinderen spelen op school spelen waarvoor moed en kracht voor nodig is , en waar ze met elkaar moeten samenwerken. Ik weet van mijn eigen kinderen dat er op school groepen werden gemaakt met uit iedere klas een kind. Zo leuk voor de kleine kinderen dat ze met grote kinderen in een groep zaten en andersom natuurlijk ook. En door de samenstelling van de groepen moest er natuurlijk veel samengewerkt worden.

Oudere kinderen houden van het verhaal van Joris en de draak en daarom mag een draak op de seizoentafel natuurlijk niet ontbreken. Je kunt natuurlijk ook samen een een mooie vlieger maken !

Draken verslaan en moed tonen

Het Michaëlsfeest staat in het teken van moed tonen, dingen doen die je eigenlijk niet durft. Zo wilde ik al jaren lang mijn blog overzetten van een gratis Blogger account naar een betaald WordPress account. En afgelopen zomer heb ik het eindelijk gedaan, het viel niet echt mee, ik moet nog heel veel aanpassen, maar het begin is er. Ik heb het gedaan, helemaal in mijn eentje, en ik ben er blij mee !

Draak voor Michaël seizoenentafel

Lees ook :

Beginnersgroep voor de seizoentafel

De Michaël seizoenentafel

Volg je mij al op Pinterest voor een dagelijkse dosis inspiratie rondom de seizoenentafel ?

Wat heb jij gedaan waar je moed voor nodig had , en eigenlijk niet durfde ?

Pin voor later :

Pin voor de MIchaël seizoentafel

Volg:
Delen:

2 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *