Hoe maak je een boomstronk van vilt ?

Een boomstronk op de seizoenentafel in de herfst is leuk. Maar in de praktijk vaak lastig te realiseren . Hoe kom je aan een kleine boomstronk, je moet de stronk eerst schoonmaken en dan ook nog eens lange tijd laten drogen.

Heb je daar allemaal geen zin in, maak dan een simpele boomstronk van vilt. Duurzaam en ieder seizoen opnieuw te gebruiken. Je kunt de boomstronk in verschillende kleuren bruin maken en zonder paddenstoelen ook te gebruiken in andere jaargetijden op de seizoenentafel.

Simpele boomstronk maken van vilt

Wat heb je nodig : 
 
  • wol vilt in de kleuren bruin, wit, ecru en rood
  • bijpassende kleuren naaigaren of borduurzijde
  • vul wol 
Ik heb dit patroon gebruikt van het  speldenkussen van Laura “Lupin”Howard . Het is natuurlijk een prachtig speldenkussen maar eerlijk gezegd voor mij te mooi om te gebruiken. Ik heb een heel oud speldenkussen ooit gekregen en vond het zonde om dit patroon daarvoor te gebruiken. 
 

Patroon boomstam van vilt 

Het is een Engelstalig patroon , maar gemakkelijk te volgen, ik heb het patroon van het speldenkussen vergroot . Ik heb er een boomstronk van vilt voor op de seizoenentafel voor gemaakt. Mijn boomstronk is 6 cm in doorsnede en 4 cm. hoog.
 
 
Boomstronk van vilt voor op de seizoentafel

 

 

 

 

 

Met een vilten diertje en een mooi prentenboek   is je seizoenentafel klaar voor de herfst. 

 

Boomstronk van vilt voor op de seizoentafel

Pin voor later :

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.