Hoe maak je een boomstronk van vilt ?

Een boomstronk op de seizoenentafel in de herfst is leuk. Maar in de praktijk vaak lastig te realiseren . Je moet eerst een kleine boomstronk zoeken in het bos, en meestal liggern er alleen maar grote stronken. e. Een boomstronk uit het bos, moet je deze eerst schoonmaken en ook nog eens lang laten drogen. Een mooi alternatief is een boomstronk van vilt.

Ik kan me voorstellen dat je geen zin hebt om eerst te zoeken en dan ook nog eens lang wachten voordat de stronk goed droog is. Daarom heb ik een simpele boomstronk gemaakt van vilt, duurzaam en ieder seizoen opnieuw te gebruiken. Je kunt de boomstronk in verschillende kleuren bruin maken en zonder paddenstoelen ook te gebruiken in andere jaargetijden op de seizoenentafel.

Welke materialen heb je nodig voor een boomstronk van vilt ?

  • wol vilt in de kleuren bruin, wit, ecru en rood
  • bijpassende kleuren naaigaren of borduurzijde
  • vul wol 

Patroon boomstronk van vilt 

Het is een Engelstalig patroon, niet van mij maar ik deel het graag met je. Het is makkelijk te volgen, ik heb het patroon van het speldenkussen vergroot .. Ik heb er een boomstronk van vilt voor op de seizoenentafel voor gemaakt. Mijn boomstronk is 6 cm in doorsnede en 4 cm. hoog. Je kunt het patroon met een kopieermachine net zo groot maken als je zelf wilt. 

Met een vilten diertje en een mooi boek erbij als decoratie is jouw seizoenentafel klaar voor de herfst. Het kartonnen prentenboekje op de foto is helaas niet meer te koop. Maar dit prentenboek over kabouters is is fijn om voor te lezen en te gebruiken als decoratie op de seizoenstafel.

Hoe maak je een boomstronk van vilt

Lees ook :

Beginnersgroep voor de seizoentafel

Waarom een seizoenentafel zo belangrijk is voor kinderen ?

Volg je mij al op Pinterest voor een dagelijkse dosis inspiratie rondom de seizoenentafel ?

Pin voor later :

Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *