Lampion seizoentafel figuur

Al jaren droom ik van een tuin vol met mooie lampion planten. Helaas hangt er dit jaar maar ééntje aan , er hing ook nog een groen lampionnetje aan maar die is gesneuveld bij het onkruid wieden.
Ik heb nu al 2 keer een lampion plantje gekocht maar op de één of andere manier wil het hier in de tuin niet zo lukken.

 

 

 

 

 

 

Omdat de lampionnen in de tuin niet willen groeien, ben ik zelf aan de slag gegaan met het maken van een lampion seizoentafel figuur. Op deze manier kan ik wat buiten gebeurd in de natuur toch naar binnen halen.  

Lampion seizoentafel figuur 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Het gehele popje is gemaakt van sprookjesvilt en het hesje heb ik zo geknipt dat het groene stukje precies in het midden viel. Over dat hesje gesproken het paste niet, toen eerst de coupenaden wat korter gefestonneerd maar ook dat hielp niet. Na het patroon goed te hebben bestudeerd kwam ik erachter dat je het hesje 2 keer moest knippen en toen paste het gelukkig wel !
 
Heb jij een lampion plant in jouw tuin ?

Pin voor later :

Volg:
Delen:

7 Reacties

 1. 3 september 2009 / 20:34

  Enig, Thea! Weet jij misschien of het boekje van Mieke Stenders nog ergens te koop is?

  Groetjes, Barbara

 2. 4 september 2009 / 11:04

  Wat is ze leuk ; altijd weer leuk als het lampionne tijd is !
  Goed weekeinde , groetjes Ingrid.

 3. 7 september 2009 / 18:30

  En het is weer een heel leuk poppetje om te zien 😉
  Trouwens…die lampionplantjes doen het bij mij ook niet best en ik heb werkelijk geen idee hoe dat komt.

  Groetjes,
  Grietje

 4. 8 september 2009 / 21:38

  Prachtig popje geworden Thea; complimenten!
  Jammer dat de lampionnetjes niet aanslaan!

 5. Rianne
  9 september 2009 / 09:37

  Hallo Thea. De lampion plantjes hebben tijd nodig om aan te slaan. Als dat eenmaal is gelukt is het net onkruid.Dat ene plantje wat er nu staat worden er volgend echt meer. Ik heb zelf ook heel veel geduld moeten hebben. Nu heb ik er gewoon te veel. Kom ze maar halen als je in de buurt bent.Ze moeten wel zon hebben.Als ik er aan denk informeer ik volgend jaar nog een keer. Verder maak je erg leuke dingen.
  Groetjes Rianne.

 6. Maartje
  24 oktober 2019 / 09:57

  Hallo Thea, wat ziet deze er ongelofelijk leuk uit! Ik zou hiervan heel graag het patroon willen hebben. Zou dat misschien mogelijk zijn? Een vergoeding vind ik niet erg… Of weet je misschien waar ik het zou kunnen kopen? Heel erg bedankt!
  Maartje

  • Thea Bod
   Auteur
   24 oktober 2019 / 18:17

   Hoi Maartje, het patroon komt uit het boekje van Mieke Stender maar is helaas niet meer te koop. Ik verkoop geen patronen, alleen kant en klare seizoentafelfiguren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *