Duurzaam korenbloem seizoentafelfiguur

Waarom mag een duurzaam korenbloem seizoentafelfiguur niet ontbreken bij jou thuis of op school ? Omdat vroeger alle Nederlandse akkers vol stonden met prachtige blauwe korenbloemen en rode klaprozen, en dat moet weer terug komen. 

 

Duurzaam seizoentafelfiguur
Duurzaam seizoentafelfiguur

Waar zijn de korenbloemen gebleven ?

Ja, waar zijn die mooie blauwe korenbloemen gebleven. Ik weet nog dat ik als kind korenbloemen plukte en daar een mooi kransje van maakte. De stelen waren taai als je ze wilde plukken, maar heel fijn om een kransje van te vlechten.

De korenbloemen zijn van al jaren verdwenen in Nederland, omdat de zaden van de akkers nu gezuiverd worden, en daarom komen er geen korenbloemenzaden meer in voor. Gelukkig zijn er steeds meer gemeentes en akkerbouwers die bewust de bermen en randen van de akkers niet meer maaien, maar inzaaien met korenbloemen en andere bloemenzaden.

Kinderenboeken en de de seizoenentafel

Wat kun jij doen om kinderen de natuur te laten ontdekken ? Ga lezen en vertel alles wat je weet over de natuur aan je kind(eren) Het bloemenfeest van Elsa Beskow en Hansje in Bessenland heb ik mijn kinderen heel veel voor gelezen en kan ik je van harte aanbevelen.

Biologische bloemen zaaien

Heb je een tuin of balkon , dan kun je in het voorjaar korenbloemen zaaien. En gebruik dan het het liefst biologische bloemenzaden . Duur , nee hoor dat dacht ik ook. maar dat valt reuze mee ! Je kunt bij Lidl ook biologische bloemenzaden kopen voor weinig. Ik heb ze 2 jaar geleden gezaaid, en kijk eens hoe mooi het resultaat is.

Hieronder op de foto zie je biologisch bloemenzaad van de Lidl. De oranje bloemen zijn slaapmutsjes en vooraan zie je korenbloemen, blauwe , roze en zelfs witte ! Zo mooi en ze komen ieder jaar terug en dit jaar bloeien er heel veel gele zonnehoed bloemen in mijn tuin. Het is een meerjarig mengsel , heel goed voor de bijeen en vlinders.

Korenbloem op de seizoentafel
Korenbloemen op de seizoenentafel

Korenbloem op de seizoenentafel

En heb jij al een seizoenentafel in huis, of op school ? Een korenbloem seizoentafel figuur mag daar natuurlijk niet ontbreken. Heb je nog geen seizoentafelfiguren, maar denk je dat kan ik zelf ook maken.

Misschien kun jij dit ook wel maken, maar kom je er ook toe om iets te maken ? Of blijft het bij dromen ? Je hoeft niet alles zelf te doen en je mag gewoon ook wel eens iets kopen voor jouw seizoentafel thuis of op school.

En werk jij als coach of therapeut, met een eigen werk/praktijkruimte ? Misschien moet je dan eens denken aan een duurzaam seizoentafel figuur passend bij het seizoen. Met een mooie kaart maak je er al snel een mooi hoekje van. En hoef je niet iedere week een nieuwe bos bloemen te kopen.

Duurzaam korenbloem seizoenentafelfiguur
Duurzaam korenbloem seizoentafelfiguur

Lees ook :

Duurzaam lavendel seizoentafelfiguur

Bloemenmeisje voor op de seizoentafel

Pin voor later :

Duurzaam korenbloem seizoentafelfiguur

Volg:
Delen:

5 Reacties

 1. 29 augustus 2009 / 19:43

  Heel erg mooi geworden!! Ook zo mooi van kleur!

  Groetjes, Barbara

 2. 30 augustus 2009 / 17:44

  Prachtig popje en nog in augustus af! Ik loop helemaal achter op schema; denk dat ik volgend jaar maar verder ga 😉

  Volgens mij ben jij ook lid van de club het poppenhoekje, klopt dat?

 3. 31 augustus 2009 / 11:36

  Vanmorgen heb ik hem ook gemaakt + geplaatst nu zie ik dat jij hem zaterdag al had staan… Ik dacht er aan toen ik bij Gea las over haar augustus quilt die net op tijd af was toen dacht ik "o , m'n augustus popje kan ook nog net" 😉
  Leuk geworden hoor ! Was weer leuk om te maken hè. Vond de kleur kiezen erg moeilijk…
  Fijne dag , groetjes van Ingrid.

 4. 2 september 2009 / 09:51

  Wat een beeldschoon popje! Ik wou dat ik dat kon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *