Koning winter en sneeuwklokjes op de seizoentafel

Heel langzaam dwarrelen hier kleine vlokjes sneeuw naar beneden , volgens mij ben ik net op tijd klaar 🙂

Waldorf nature table winter

Koning Winter op de seizoentafel 

Koning winter is de centrale figuur in het boek Olles skitocht, en mag natuurlijk niet ontbreken op de seizoentafel.  Een prachtig prentenboek van Elsa Beskow, mooi om voor te lezen aan je ( klein) kinderen. Waldorf nature table winter felt king winter

Op onderstaande foto staat Koning Winter met de dennenboom van Wolfjes Wereld 


Waldorf nature table winterSneeuwklokjes op de seizoentafel 

Koning winter alleen op de seizoentafel oogt een beetje kaal, ik wilde ijsberen erbij maken maar kon het patroon  niet vinden. IJsberen in het Hollandse klimaat vind je misschien ook wel wat ver gezocht, maar in de verbeelding van kinderen kan het allemaal. 

Er konden dus geen ijsberen gemaakt worden, maar wat dan ? Olle ben ik al aan het tekenen , die werd het dus ook niet.  Toen dacht ik aan seeuwklokjes  zo teer maar ook sterk, en zo mooi dat ze vaak als eerste hun  kopjes boven de sneeuw uitsteken.
Snowdrops waldorf winter naturet table
Inmiddels sneeuwt het hier door en begint het aardig wit te worden. 

Hou jij van sneeuw ?

Volg:
Delen:

8 Reacties

 1. 22 januari 2019 / 17:26

  Mooie koning winter! Meestal loop ik achter de feiten aan met mijn seizoenstafel, maar ik ben deze keer goed voorbereid. Een sneeuwman, koning winter en een sneeuwelf. Heb ze gekocht, want ik wist dat ik geen tijd zou hebben om ze te maken.
  Om het helemaal compleet te maken zou ik er wel een ijsbaan bij willen maken, maar dan moet ik nog op zoek naar het juiste materiaal.
  Je sneeuwklokjes zijn dotjes 🙂

 2. 22 januari 2019 / 17:49

  Wat een mooie koning winter heb je en de kaart ook zo prachtig.
  Ik ben dol op sneeuwklokjes, zowel als poppetje, als in het echt.
  Groetjes Anita

 3. 22 januari 2019 / 19:19

  @ Anita, er is niets mis mee om leuke figuren te kopen voor je seizoentafel als je daar zelf geen tijd voor hebt. Ben wel heel benieuwd hoe jouw seizoentafel eruit ziet ?

  Groet Thea

 4. 22 januari 2019 / 19:26

  @ Juffrouw Ooievaar, die kaart heb ik zelf getekend naar een voorbeeld van een andere Koning Winter die ik eerder maakte. Ik hou ook van sneeuwklokjes, zo leuk om te zien.

  Groet Thea

 5. 23 januari 2019 / 10:17

  Ik heb gemengde gevoelens. Ik vind het heel mooi, maar als de kinderen en echtgenoot er doorheen moeten fietsen dan maak ik me een beetje zorgen.

  Ik vind Koning Winter echt een prachtig poppetje!

 6. 23 januari 2019 / 21:11

  @ Dank je wel Nicole, ik snap je zorgen helemaal. Ik moet ook op de fiets door de sneeuw. Helaas worden binnenwegen niet gestrooid en loop ik met de fiets aan de hand te ploeteren door de sneeuw of ik glij weg met mijn fiets :-((
  Ik ben echt meer van de lente !

  Groet Thea

 7. 26 januari 2019 / 09:18

  Ja zonder sneeuw is het niet echt winter voormij maar vanmorgen was alles weg ook wel weer lekker met al mijn mannen aan de weg

 8. 26 januari 2019 / 16:04

  @ Albèrtje ik was vanmorgen zo blij dat alle sneeuw weg was.Echt heerlijk om weer normaal te kunnen wandelen en fietsen, niet bang te zijn dat ik onderuit ga.
  Groet Thea

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *