Maria Lichtmis op de seizoentafel

Vandaag  2 februari is het  Maria Lichtmis   het feest van het steeds sterker wordende daglicht.

 

 

Maria Lichtmis vieren  

 
Op de vrije school van mijn kinderen werd het feest van Maria Lichtmis gevierd. Juffie verzamelde kaarsenresten en daar maakte ze samen met de kinderen nieuwe kaarsjes van. Deze werden aangestoken en buiten in de aarde gezet om zo de wortelkindjes wakker te maken, en natuurlijk werd er dan gezongen :
Krokus bolletje kom eens uit je holletje,

 

met je bloempjes paars en geel,
op een groene steel.
Lente is weer in ’t land.
winter is weer aan de kant.
Alle kinderen zijn zo blij,
want het is haast mei.
 

Maria Lichtmis op de seizoentafel 

 
Ik heb thuis eerlijk gezegd nooit Maria Lichtmis gevierd met mijn kinderen, ik vond het op school genoeg. Het is voor mij ook al weer enige tijd geleden dat mijn kinderen op de vrije school zaten en kan me ook niet herinneren dat er pannenkoeken gegeten werden.  Geertrui schreef een mooi artikel als je wat meer over de achtergrond van Maria Lichtmis wil weten.
 
Maria Lichtmis is niet zo’n heel bekend feest, toch is het fijn om stil te staan bij het feit dat de donkere tijd voorbij is en het daglicht steeds sterker wordt.
 

Hoe vier je thuis Maria Lichtmis ?

 
Thuis kun je met je kinderen ook heel eenvoudig aandacht schenken aan Maria Lichtmis. Het hoeft allemaal niet zo ingewikkeld en moeilijk te zijn.
Kijk voor inspiratie, tips en ideeën op mijn Pinterest bord Maria Lichtmis. en wellicht vind jij het leuk om mij te volgen ?

 

Vier jij Maria Lichtmis thuis ?

 

 
Tips en inspiratie voor Maria Lichtmis op de seizoentafel

 

 

Afbeelding van jacqueline macou via Pixabay

Volg:
Delen:

3 Reacties

  1. 7 februari 2019 / 10:47

    Wat mooi om op die manier het feit dat het weer langer licht wordt te vieren. Ik kende Maria Lichtmis nog helemaal niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *