Sint Maarten tekening

Ik heb dit jaar geen seizoentafelfiguren van vilt gemaakt, maar wel een Sint Maarten tekening gemaakt  op A4 formaat ,  naar een voorbeeld van Baukje Exler .  De tekening mag dit jaar op mijn seizoentafel staan. 

Sinds 2017 zit ik op teken/schilderles en vind het fantastisch. Het was al jaren een droom van mij om te leren schilderen. Ik ben begonnen met aquarel potloden en werk nu voornamelijk met soft pastelkrijt en pastelpotloden.

 
Sint Maarten tekening
Tekening Sint Maarten

Sint Maarten optocht

Ik vind Sint Maarten een heel erg leuk feest. Ik kende het feest niet echt, ik heb als kind nooit met een lantaarn in mijn hand snoep opgehaald langs de deuren.

Mijn kennismaking met Sint Maarten begon toen mijn oudste naar de vrije school ging. En ja , toen moest ik ook knollen hollen, er waren ouders die daar echte kunstwerkjes van maakten. Ik was er eerlijk gezegd niet zo handig in en ook niet met de waxinelichtjes die onderweg steeds uitgingen. Maar al met al goede herinneringen aan de Sint Maartensoptochten op de vrije school.

Sint Maarten op de seizoentafel

Met een simpele kaart of tekening, een uitgeholde knol of lantaarn van papier en wat schatten uit de natuur. Kijk eens rond als je wandelt wat voor moois de natuur in deze tijd van het jaar nog te bieden heeft. Eikels, hazelnoten en misschien heb je nog wel een gedroogde zonnebloem liggen, alles kun je gebruiken.

Toen mijn kinderen klein waren stond mijn seizoenentafel altijd heel erg vol. Dat gaat vanzelf, kinderen willen je helpen, slepen alles uit de natuur mee naar binnen en voor je het weet , ligt er veel te veel. Ik liet mijn kinderen hun gang gaan, het is ook hun tafel maar misschien denk jij daar anders over !

Ook interessant :

://atelierdevierjaargetijden.nl/2016/10/makkelijke-manier-om-een-s/

Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *