Sint Jan op de Grimms jaarring

Oh Sint Jan komt eraan en je hebt nog niets op de seizoentafel ? Ik laat je zien hoe jij de Grimms jaarring kunt gebruiken voor Sint Jan. Hoe leuk is dat om daarmee het schooljaar af te sluiten voor de zomervakantie. 

Een feest met bloemenkransen , samen picknicken en voor wie durft over het vuur springen. Wil je meer lezen over het Sint Janfeest, dan is Jaarfeesten vieren met kinderen een aanrader !

Grimms jaarring op de seizoenstafel

Onlangs kocht ik deze Grimms jaarring en het leuke is dat je deze voor veel doeleinden kunt gebruiken. En natuurlijk ook voor de Sint Jan seizoenentafel !

Grimss jaarring

Hoe gebruik je de Grimms jaarring met Sint Jan ?

Mischien heb jij ook wel zoJij het misschien ook wel zo’n mooie verjaardag- of jaarring Veel heb je niet nodig, met een vuurtje van vilt, wol, of papier en een mooie prentbriefkaart kom je al een heel eind.

Sint Jan op de Grimms jaarring

Op mijn jaarring staan houten kegel popjes , maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om deze houten popjes te gebruiken .

Een bloemenkrans maken voor Sint Jan

Ik kan me nog goed herinneren hoe ik zat te worstelen met het maken van een bloemenkrans voor mijn kinderen de eerste jaren.  Ik zag ouders de prachtigste kransen maken en ondertussen ook nog gezellig koffie, thee drinken en gezellig kletsen. Bij mij stond het zweet op mijn rug en mijn krans zag er niet uit.

In de loop van de jaren ging het iets beter maar onlangs zei mijn jongste dochter nog dat die kransen altijd zo prikte. Ik had toch geen prikbloemen gebruikt, maar bij navraag bleek dat er stukjes  bloemistendraad waarmee ik de krans aan elkaar bevestigde uitstaken en haar prikte. Gelukkig is er nu internet en met deze video lukt het jou ook om een mooie bloemenkrans te maken.

Sint Jansfeest op school

Sint Jan is het laatste feest van het schooljaar. Het is een zomers feest , iedereen is blij, er worden bloemenkransen gemaakt, er worden spelletjes gedaan, muziek gemaakt en gedanst. Het liedje de rivier de RhƓne hoort voor mij echt bij Sint Jan. Dagen later dreunt het liedje nog in mijn hoofd. Heb je geen kinderen op de vrije school, kijk dan naar deze video en ik hoop dat je dan een idee krijgt hoe gezellig het Sint Jans feest op vrije scholen wordt gevierd.

Kijk je mee ?

Lees ook :

Hoe maak je een Sint Jans vuur ?

10 Tips voor een duurzame seizoentafel

Pin voor later :

Volg:
Delen:

5 Reacties

 1. 24 juni 2017 / 14:37

  Leuk šŸ™‚
  Ik vind de kaarten altijd zo mooi, maar als je de kaarten besteld komt er altijd zoveel verzendkosten bij:(
  Als ik nog eens meer tijd krijg wil ik werk van de seizoenen en de feestdagen maken šŸ™‚
  Groetjes Anita

 2. 28 juni 2017 / 14:29

  Handig zo'n jaarring! Ik houd van dingen die je op meerdere manieren kunt gebruiken. Het feest van sint Jan kende ik nog niet.

 3. 17 juni 2020 / 11:13

  Ik vind het een heel mooi idee, zo’n jaarring! En ook voor mensen die niet zo handig zijn een goede optie.

  • Thea Bod
   Auteur
   17 juni 2020 / 14:07

   Dank je wel Nicole, er zijn zoveel mogelijkheden met deze jaarring

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *