De draak voor het Michaëlsfeest op de seizoenstafel

Het Michaëlsfeest is een bijzondere tijd in het jaar , waarin we ons voorbereiden op de donkere maanden die komen gaan. In de antroposofie is dit het eerste jaarfeest na de zomervakantie, en wordt dit gevierd met symbolen die kracht en moed vertegenwoordigen. Een van die symbolen is de draak, die vaak een centrale rol speelt op de seizoenstafel tijdens dit feest.

Vooral voor oudere kinderen is de draak een boeiend onderdeel dat niet mag ontbreken. De draak staat symbool voor de uitdagingen en obstakels die we moeten overwinnen, iets wat perfect past bij de moedige geest van de aartsengel Michaël, die de draak verslaat. Een draak op de seizoenstafel is daarom een prachtige manier om het Michaëlsfeest te vieren en kinderen te betrekken bij de betekenis van dit feest.

Waarom een draak op de seizoenstafel?

De draak is een prachtig groot indrukwekkend symbool. Hij nodigt kinderen uit om na te denken over moed, doorzettingsvermogen en het overwinnen van angsten. Door een draak op de seizoenstafel te plaatsen, geef je deze ideeën een zichtbare en voelbare vorm. Daarnaast wordt de seizoenstafel levendig en interessant, iets waar kinderen (en volwassenen) veel plezier aan kunnen beleven.

Maak een draak voor de seizoenstafel

Op de foto hieronder zie je een draak die ik zelf heb gemaakt met behulp van een gratis patroon. Helaas is het mij niet gelukt om de oorspronkelijke maker van het patroon te achterhalen, waardoor ik geen link kan delen. Desondanks deel ik dit patroon graag met jou, zodat ook jij een draak kunt toevoegen aan je seizoenstafel. Het maken van de draak kan een mooie activiteit zijn om samen met je kinderen te doen en brengt de symboliek van het Michaëlsfeest op een tastbare manier tot leven.

Gratis patroon draak seizoenstafel Michëlsfeest

De draak en het Michaëlsfeest

De draak is niet alleen een groot indrukwekkend figuur, maar ook iets waar je over kunt nadenken en praten. Hij nodigt kinderen uit om na te denken over moed, doorzettingsvermogen en het overwinnen van angsten. Een draak op de seizoenstafel maakt het geheel levendig en interessant, iets waar kinderen (en volwassenen) veel plezier aan kunnen beleven.

Maak de seizoentafel compleet voor het Michaëlsfeest

Naast de draak kun je de seizoenstafel verder aankleden met andere elementen die passen bij het Michaëlsfeest. Denk aan een zwaard die symbool staat voor rechtvaardigheid en een weegschaal die symbool staat voor balans ,gang naar de donkere maanden staan .Het zwaard van Michaël staat symbool voor rechtvaardigheid, en een weegschaal staat voor balans en eerlijkheid.

Patroon draak van vilt

Patroon draak van vilt

Voor kant- en- klare seizoenstafelfiguren, neem een kijkje in mijn Etsy winkel !

Volg je mij al op Pinterest voor een dagelijkse dosis inspiratie rondom de seizoenstafel ?

Pin voor later :




Volg:
Delen:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *