Sint Jan op de seizoentafel

Sint Jan op de seizoentafel 

Sint Jan is het laatste feest van het schooljaar en wordt uitbundig gevierd op vrije scholen  Een feest met bloemenkransen , samen picknicken en voor wie durft over het vuur springen.

Een bloemenkrans maken 

Ik kan me nog goed herinneren hoeveel moeite ik had met het maken van mijn eerste bloemenkrans voor mijn oudste.  Ik zag ouders de prachtigste kransen maken voor hun kinderen en  mij lukte dat eerlijk gezegd niet zo heel goed. In de loop van de jaren ging het iets beter maar onlangs zei mijn jongste dochter nog dat die kransen altijd zo prikte. Ik had toch geen prikbloemen gebruikt, maar bij navraag bleek dat er stukjes  bloemistendraad waarmee ik de krans aan elkaar bevestigde uitstaken en haar prikte. Gelukkig is er nu internet en  ik er  gelukkig wel wat handiger in , dus vrije schoolouders er is nog hoop !
 

Grimms jaarring op de seizoentafel 

Onlangs kocht ik deze jaarring van Grimms. 

 
Jaarring Grimms Atelier de Vier Jaargetijden
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Het leuke van de Grimms jaarring is dat je deze op verschillende manieren kunt gebruiken voor op de seizoentafel . Zoals nu voor de Sint Jan, met een paar  houten kegel popjes, een vuurtje van vilt en een mooie kaart
 
 
Houten ring met kegelpopjes en een Sint Jansvuurtje

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Pin voor later :
 
 
 
 
 
 

Volg:
Share:

3 Reacties

 1. 24 juni 2017 / 14:37

  Leuk 🙂
  Ik vind de kaarten altijd zo mooi, maar als je de kaarten besteld komt er altijd zoveel verzendkosten bij:(
  Als ik nog eens meer tijd krijg wil ik werk van de seizoenen en de feestdagen maken 🙂
  Groetjes Anita

 2. 28 juni 2017 / 14:29

  Handig zo'n jaarring! Ik houd van dingen die je op meerdere manieren kunt gebruiken. Het feest van sint Jan kende ik nog niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *