Hoe maak je een midzomer seizoenentafel ?

21 juni – De langste dag en de zon staat op zijn hoogste punt. Omdat de zon zo krachtig is groeien planten enorm. en na midzomer worde de dagen heel langzaam weer wat korter en dat merk je ook in de natuur. Wist je dat je hagen het beste net voor midzomer kunt snoeien ? Daarmee kun je vaak volstaan met 1 jaarlijkse snoeibeurt. En wist je dat bomen na 21 juni bomen geen nieuwe blaadjes meer aanmaken en planten niet meer groeien ? Alle energie wordt in bloeien , rijpen en zaadvorming gestoken. Toch wel mooi dat de natuur dit zelf allemaal regelt. En jij kunt dit ook op jouw seizoenentafel maken, lees snel verder. 

De zonnewende op de seizoenentafel

Deze zonnewende is wel één van mijn favoriete seizoentafelfiguren .Soms maak je wel eens iets waar je heel erg trots op bent en dat ben ik op deze zonnewende. De rok van deze zonnevrouw is gevilt, iets waar ik toen nog helemaal niet handig mee was. En ik had ook nog niet eens de verkeerde wol om te vilten, en de afmeting paste bijna niet op mijn tuintafel. Na een morgen heel veel vilten en met een pijnlijke rug van het krom staan, ontstond toch dit prachtige figuur.

Hoe maak je een seizoenenafel voor de de midzomer
Hoe maak je een midzomer seizoenentafel

Hoe maak je midzomer op de seizoenenafel ?

Met wat takjes uit de natuur en met vilt, wol of zijdevloei maak je een simpel vuurtje voor het Midzomerfeest op de seizoenentafel. Met Sint Janskruid in een vaasje van de kringloop maak je eenvoudig een mooi tafereel. Een mooie maandkaart van Elsa Beskow mag natuurlijk niet ontbreken. Met een blauwe lap met een simpel bootje en wat schelpen maak je een begin van de zomer seizoenentafel.

Hoe maak je een midzomer seizoenentafel
Hoe maak je een midzomer seizoenentafel

Lees ook :

Hoe maak je een strandtafereel ?

Hoe mijn liefde voor de seizoenentafel begon

Volg je mij al op Pinterest voor een dagelijkse dosis inspiratie rondom de seizoenentafel ? Doe het vandaag nog voordat je het vergeet !

Pin dit artikel voor later op Pinterest :

Volg:
Delen:

9 Reacties

  1. 21 juni 2015 / 18:12

    Voor mij is het toch de herfst…
    ik ben dol op die prachtige gekleurde bladeren aan de bomen 🙂

  2. 21 juni 2015 / 18:32

    tja voor mij heeft elk seizoen zijn charme ik heb niet echt voorkeur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *