De seizoenentafel in de lente

Op 1 maart het begint officieel de meteorologische lente   Tijd  om je seizoenentafel aan te passen aan de lente. Ik geef je een aantal tips en ik hoop dat ik je zo op weg help met het maken van je eigen seizoenentafel.

Kaarten op de seizoenentafel 

Ook als je nog geen seizoentafelfiguren hebt,  kun je toch al vast beginnen. Wacht niet tot je alles perfect voor elkaar hebt, maar begin gewoon met het kopen van een aantal kaarten.  Ik hou van de kaarten van Elsa Beskow  Deze prentbriefkaarten zijn relatief goedkoop en zo kun jij op een simpele manier beginnen met jouw seizoenentafel in de lente. Met een bloemetje of bolletje uit tuin of natuur haal je het voorjaarsgevoel in huis.

Bolletjes of takjes 
Bolletjes of een takje uit de natuur zijn simpele zaken om je seizoentafel aan te passen aan de lente. .
Kleine potjes met  bolletjes koop je voor weinig geld bij de supermarkt of het tuincentrum en als ze uitgebloeid zijn zeker niet weggooien maar in je eigen tuin poten zodat je volgend jaar je eigen bolletjes hebt. Misschien heb je wel bolletje in je eigen tuin die je naar binnen haalt voor het voorjaarsgevoel.
Afgelopen week kreeg ik van mijn vriendin Karin deze narcis bolletjes en heb er toen meteen maar een narcis popje bijgemaakt. Het ontwerp is van Atelier Duimelotje.
antroposofische narcis popje Atelier de Vier Jaargetijden
Je kunt de bolletje natuurlijk ook in een mooie schaal doen er daar een klein voorjaarstafereel mee maken.
antroposofisch narcispopje Atelier de Vier Jaargetijden
Volg:
Delen:

2 Reacties

  1. 4 maart 2015 / 06:14

    Dat plaatje van Nils Holgersson vind ik echt prachtig. Wat een schitterende kleuren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *