Zonnebloem popje op de seizoentafel

Zonnebloem popje op de seizoentafel

Ik hou van zonnebloemen in mijn tuin , maar ook van een zonnebloem popje op mijn seizoentafel als het regent. Nu mag ik echt niet klagen over veel regen, ik woon in het Oosten van Nederland en daar is het nog steeds erg droog.
Dit popje maakte ik al eerder, en heb er nieuwe foto’s van gemaakt zodat jij kunt zien dat ze een aanwinst is voor jouw seizoentafel. Met wat zonnebloemen uit eigen tuin en een kaart en / of boek maak je een mooi zomertafereel van. Een zonnebloem popje doet het ook goed in de nazomer op de seizoentafel. 
 
Tip voor mooie boeken op de seizoentafel :
 
Zomer van Gerda Muller
 
Van lente tot zomer van Lidwien van Geffen
 
 

Zonnebloem popje zomer seizoentafel

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zonnebloem van vilt

Bij het zonnebloem popje maakte ik een losse zonnebloem van vilt, die je ook apart op jouw seizoentafel kunt leggen als decoratie.

 

Zonnebloem gemaakt van vilt als decoratie

Zonnebloem van vilt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoe ik  een simpel zonnebloem popje maak voor op de seizoentafel 

 • Ga uit van een bestaand patroon, ik gebruik een patroon van Atelier Marinke of Mieke Stender. 
 • Kies de juiste kleur wolvilt, ik heb gekozen voor geel en bruin 
 •  Kies de juiste kleur haartjes wol, ik heb gekozen voor blond  
 • Maak een zonnebloem erbij 
 • Het patroon van Atelier Marinke is in tegenstelling  tot het boekje van Mieke Stender nog gewoon te koop. Het patroon is bijna gelijk aan het basispatroon uit het boekje van Mieke Stender, een goed alternatief dus. 
 • Door een bestaand patroon aan te passen, ben je duurzaam bezig.

Ik heb gekozen voor blonde haartjes, maar heb afgelopen zomer zulke mooie krulletjes wol geverfd in een prachtige kleur die ook heel goed  bij het zonnebloem popje gepast zou hebben. Aan jou de keuze welke kleur haartjes wol je gebruikt. . 

Een zonnebloem maak je gewoon zelf,  zoek op internet naar bestaande afbeeldingen van zonnebloemen van vilt en doe inspiratie op. Het steeltje heb ik gemaakt van een pijpenrager met  groen vilt. Op het hartje van de zonnebloem (bruin vilt ) heb ik met de knoopjes steek  kleine pitjes  geborduurd.  

De  blaadjes heb ik 2 keer uit geel vilt geknipt  en verspringend vastgenaaid, zodat de blaadjes mooi vallen . De achterkant heb ik afgewerkt met een rondje groen vilt rondom het steeltje .En vergeet niet om een of meerdere groene bladeren aan het steeltje te  maken.  

 

Hou jij van zonnebloemen ?

Pin voor later :

 

Kant en klaar zonnebloem popje voor op de seizoentafel

 

 

Volg:
Share:

13 Reacties

 1. 7 augustus 2015 / 12:42

  Leuk, en ik dacht hé, Mieke heeft toch geen patroon van een zonnebloempje gemaakt? Maar inderdaad op de basis kun je zulke leuke andere popjes maken…

 2. 7 augustus 2015 / 13:50

  Het is een schatje.
  Ik ben niet speciaal een liefhebber van zonnebloemen, maar dit jaar heb ik twee hele mooie. Dochters hadden voor mij voor Moederdag een zaadje. Ze zijn zowaar opgekomen. Van deze twee zonnebloemen geniet ik dus wel. 🙂

 3. 7 augustus 2015 / 15:49

  @ Anita, wat bijzonder dat de zonnebloemzaadjes van je dochters allebei zijn opgekomen en fijn dat je er van kunt genieten.
  Groet Thea

 4. 7 augustus 2015 / 15:52

  Wat een schatje! ♡
  Mooi zijn ze hè, zonnebloemen! Helaas is er hier ook maar eentje overgebleven. ..de slakken zijn wel gegroeid. 😉
  Zonnig weekend!

 5. 8 augustus 2015 / 10:19

  Wat is je zonnebloem kind mooi geworden:) Bij mij zijn 3 zaadjes uit gekomen. Een heeft er nu een bloem en ik heb goede hoop dat de twee andere ook nog een bloem krijgen. Fijne dag.

 6. 8 augustus 2015 / 10:35

  @ Anita, wat fijn dat er toch nog 3 zaadjes zijn uitgekomen bij jou. Ik had veel gezaaid in de voortuin maar volgens mij zijn de zaadjes verdroogd of zijn de vogels er mee gevlogen.
  Groet Thea

 7. 8 september 2019 / 08:31

  Wat een leuke website Thea! Wat je maakt is echt prachtig!
  Veel plezier met de seizoentafels!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *