Sint Jan op de seizoentafel

Vandaag is het 21 juni en officieel de  langste dag alweer, in andere landen  wordt vandaag  het midzomerfeest  gevierd.  In Nederland ken ik Sint Jan alleen van de vrije school maar wellicht wordt het ook op andere plaatsen gevierd.

Sint Jan op de seizoentafel 

Misschien heb je het al gevierd of ga je het nog vieren, het is natuurlijk leuk om jouw seizoentafel ook aan te passen aan het feest. Ja ik weet het je bent druk,  en je moet gewoon werken en ook nog op school helpen. Maar het is juist goed om even stil te staan bij dit moment, even rust op de plaats en je bewust te zijn van de natuur om je heen , het gaat allemaal al zo snel. Zeker dit jaar met die hoge zomerse temperaturen die we al gehad hebben.  
Je kunt een eenvoudig tafereel maken met wat bloemen uit je tuin of wat je zo langs de kant van de weg kunt plukken en je hebt al een prachtig geheel. Je kunt natuurlijk van vilt een vuurtje maken , maar dat kan ook van crêpepapier. Je kunt je (klein) kind ook gewoon wat laten kleuren en knip en plak daar dan een  vuurtje van.
Ik wens je een hele fijne Sint Jan en kijk ook nog even naar het leuke filmpje 

Volg:

1 Reactie

  1. juni 21, 2018 / 11:16 am

    Hoi Thea. Ik pluk bloemen. Het sintjanskruid is vroeg dit jaar en bloeit al bijna een week. En verder vind ik het al twee jaar jammer dat ik dit feest in schoolverband niet meer mee kan vieren! Dat waren toch de meeste fijne feesten van het jaar die gevierd werden op de vrije school!
    Groet!
    Oh en je filmpje wordt bij mij niet weergegeven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *