Maak een simpele seizoentafel voor Sint Jan

Sint Jan op de seizoentafel   

Misschien heb je al Sint Jan gevierd of ga je het nog vieren. Dan is het natuurlijk leuk om  jouw seizoentafel ook aan te passen aan het feest.
Ja je bent druk,  en je moet natuurlijk misschien ook nog gewoon werken . Je kinderen zijn moe zo aan het eind van het schooljaar. Op school wordt er ook nog een beroep op je gedaan om te helpen. En dan is het toch goed om even stil te staan bij dit feest. Even rust op de plaats , kijk om je heen en zie hoe mooi de natuur is.
 
Kaart, bloemen en vuurtje van vilt voor Sint Jan
Seizoentafel Sint Jan
 
Maak een simpele seizoentafel voor Sint Jan  
 
Hoe maak je nu met weinig moeite een eenvoudige seizoentafel voor met Sint Jan ?
 
  •  Zorg dat je voor ieder jaarfeest een  mooie prentbriefkaarten in huis hebt, zelf ben ik fan van de mooie kaarten van Marjan van Zeyl
  •  Iets moois uit de natuur doet het ook altijd goed, het mooiste is natuurlijk Sint Janskruid maar als je dat niet hebt is vrouwenmantel ook een goed alternatief. De natuur is op zijn mooist, ga lekker naar buiten en kijk wat er allemaal groeit en bloeit.
  • Maak een vuurtje, dat kan natuurlijk van vilt maar je ben je niet zo handig dan kun je met een paar takjes en wat gekleurd papier ook al een mooi vuurtje maken.
 
Ik wens je een hele fijne Sint Jan en kijk ook nog even naar het leuke filmpje. Bloemenkransen maken, samen eten, dansen en zingen. Over het vuur springen en kersen eten. Echt Sint Jan zoals dat op vrije scholen gevierd wordt !
 
 
 
 

Volg:
Share:

1 Comment

  1. 21 juni 2018 / 11:16

    Hoi Thea. Ik pluk bloemen. Het sintjanskruid is vroeg dit jaar en bloeit al bijna een week. En verder vind ik het al twee jaar jammer dat ik dit feest in schoolverband niet meer mee kan vieren! Dat waren toch de meeste fijne feesten van het jaar die gevierd werden op de vrije school!
    Groet!
    Oh en je filmpje wordt bij mij niet weergegeven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *