Zwarte pieten ketting van vilt

Sinterklaas op de seizoentafel 

Nu we vandaag weer Sinterklaas vieren, was het vanmorgen voor mij tijd om eens even in  mijn Sinterklaas doos te kijken. Het hele Sinterklaas gebeuren heb ik dit jaar een beetje aan mij voorbij laten gaan omdat ik druk was met andere dingen. Omdat ik geen kleine kinderen meer heb had ik mijn seizoentafel ook maar even gelaten voor wat het was.


Zwarte pieten ketting van vilt 

Mijn jongste dochter is geboren op 3 december en vierde afgelopen zondag haar 18e verjaardag. Ik denk dat het 15 jaar geleden is dat ze haar verjaardag vierde in de kleuterklas van de Vrije School. In die tijd trakteerde bijna alle kinderen op iets dat meestal de moeders zelfgemaakt of zelf gebakken hadden.
Ik koos ervoor om een pietje aan een ketting te maken, dat leek me erg leuk voor de kleuters en dat kon toen ook nog gewoon. Natuurlijk was ik te laat begonnen en was ik s’nachts om 1.30 uur nog bezig en viel ik bijna in slaap toen juffie de volgende morgen het geboorte verhaal vertelde. Maar het was het allemaal waard en de kleuters waren er blij mee. Met het regenboogdraadje konden de kleuters het Pietje om hun nek hangen maar dat was kapot en heb ik iets kleiner moeten maken.

Maak jij wel eens zelf een traktatie voor je (klein) kind  ?

Pietje aan ketting Atelier de Vier Jaargetijden

 


Volg:
Share:

2 Comments

  1. 5 december 2017 / 09:43

    super leuk gemaakt en ja ik weet er alles van zelf een kind op 10 december jarig en een kleinkind op 2 december

  2. 5 december 2017 / 10:08

    @ Knutselpret ik was uitgeteld op 10 december, ik dacht dat is mooi tussen de feestdagen door, maar ze kwam eerder. Drukke tijden voor jou met 2 verjaardagen en de Sinterklaas.
    Groet Thea

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *