Decoratiedoeken op de seizoentafel

Al meer dan 20 jaar maak ik vilt figuren en staan de Ostheimer decoratiedoeken voor de seizoentafel op mijn verlanglijstje, maar ja erg duur en er was altijd natuurlijk altijd wel iets dat belangrijker was. Maar afgelopen zondagochtend ontving ik een mail in mijn inbox van Regenboogschaap  dat één set geleverd was en die heb ik natuurlijk meteen besteld.

Decoratiedoeken op de seizoentafel gebruiken 

Met decoratiedoeken kun jij jouw seizoentafel extra mooi aankleden. De doeken die ik nu heb bestaan uit 18 kleuren, de blauw tinten voor de winter, de geel tinten voor de lente, de rood tinten voor de zomer en de bruin tinten voor de herfst. De doeken kun je natuurlijk ook gebruiken voor gras en water, mogelijkheden genoeg. De decoratiedoeken zijn licht transparant en door de open structuur kun  je de verschillende kleuren ook over elkaar heen gebruiken. Ik heb ook nog flanellen doeken en onlangs ook een zijde doek gekocht, daar zal ik ook nog een blog over schrijven.

Gebruik jij decoratiedoeken op jouw seizoentafel ?

Waldorf nature table decoratiedoeken Atelier de Vier Jaargetijden
Volg:
Share:

6 Reacties

 1. 2 augustus 2017 / 15:19

  Prachtige kleuren, daar word je blij van. Bedankt voor de uitleg wanneer je welke kleur precies gebruikt.
  Mijn seizoenstafel staat op dit moment een beetje op een laag pitje, hoop het over een tijdje weer op te pakken.
  Ik vind het veel te leuk. Groetjes Anita

 2. 3 augustus 2017 / 05:34

  waar heb jij de doeken vandaan ik hebwel wat kleuren maar niet zoveel en ben een beetje uitgekeken op mijn doekies Ik blijf het leuk vinden om een seizoenstafel te maken

 3. 3 augustus 2017 / 12:12

  Ik heb ze van Regenboogschaap @Albèrtje, maar die hadden maar 1 set geleverd gekregen en die heb ik nu. De complete set was overal uitverkocht maar ik zie de enkele doeken nog wel bij verschillende websites, even googelen op decoratiedoeken Ostheimer en dan zie je waar ze nog te koop zijn.

  Groet Thea

 4. Gracia
  8 augustus 2017 / 11:23

  Nu was ik toch ook al daarmee bezig, een echt mooie set doeken voor de seizoenstafel, al een tijdje, en getriggered door jouw bericht nog maar weer eens goed gekeken. Deze zijn mooi. Maar zijn dat nu dezelfde als deze van Kinderkram? https://www.waldorf-toys.com/Kinderkram-decoratiedoeken-alle-18-kleuren
  Ik heb het idee dat de kleuren net iets anders zijn.
  Ik twijfelde nog over zijden doeken van Livipur, maar ik vind de structuur van deze toch mooier.

 5. 8 augustus 2017 / 12:20

  @ Gracia , ik denk dat het dezelfde doeken zijn, altijd moeilijk om de juiste kleuren weer te geven op een beeldscherm. Mijn doeken zijn ruim 90 bij 90 cm en waren € 119,- die van Kinderkram zijn dus veel goedkoper. Mijn doeken zijn mooi van kleur maar erg los geweven, dat is mooi omdat je ze over elkaar kunt gebruiken, maar vind ze niet erg sterk.
  Groet Thea

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *