Een bijenkorf en bijtjes op de seizoentafel

Vandaag en morgen zijn de landelijke open imkerijdagen 

In heel Nederland houden imkers op zaterdag 8 juli en/of
zondag 9 juli 2017 open huis. Ook in jouw regio doen diverse imkers mee. Breng één of meer van hen een bezoek en beleef een paar interessante uurtjes. Bij de meeste imkers zal honing uit de omgeving te koop zijn. Helaas in mijn regio niemand maar misschien bij jou wel, ook leuk en leerzaam voor je (klein) kinderen.

Bijtjes maken van elzenpropjes   

Bijtjes voor de seizoentafel   kun je gemakkelijk samen met je (klein) kind zelf maken van elzen propjes en een draadje gele wol of katoen. Vleugels knip je van zijdevloei  of een stukje tule. Wil je ze wat groter maken dan gebruik je kleine dennenappeltjes.

Bijenkorf op de seizoentafel 

Ook een bijenkorf voor op de seizoentafel kun jij maken. Je hebt een bolletje stevig touw en sterk naaigaren nodig, ik heb dit touw bij de Hema gekocht , maar zal ook in de bouwmarkt te koop zijn.
Je begint met een klein rondje te wikkelen en maak over dat rondje lussen alsof je het bij elkaar moet houden. Zo draai en naai je verder  totdat je een mooie ronde bijenkorf hebt. Het touw dat ik gebruikte was erg stug en ik was blij dat ik een paar helpende handen had om het vast te houden zodat ik het aan elkaar kon naaien. Ik heb gebruik gemaakt van een voorbeeld uit het boek de seizoenentafel  

Wat staat er op jouw seizoentafel ? 

Atelier de Vier Jaargetijden waldorf nature table
 
 
Volg:
Share:

1 Reactie

  1. 9 juli 2017 / 10:36

    mooi bij mij de bijen koningin ( eigen ontwerp ) en het bijen lichtje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *