Dag van het Texelse schaap

Vandaag is het de dag van het Texelse schaap , een dag waarop  je verschillende schapenrassen kunt bewonderen en zien hoe schapen worden geschoren, een dag om volop van te genieten. Ik ben nog nooit op Texel geweest maar dat gaat vast nog wel eens gebeuren, met de trein vanuit mijn woonplaats is het ruim 8,5 reizen, beetje ver voor een dagje op en neer.


 

Wol van het Texelse schaap  

Ik gebruik al jaren wol van het Texelse schaap om mijn vilt figuren te vullen. De wol is afkomstig van een hobby boer uit mijn omgeving en de schapen worden daar heel goed verzorgd.  Ik was en kaard de wol zelf en wil nooit geen andere wol meer, Deze wol werkt erg fijn bij het maken van viltfiguren voor op de seizoentafel, maar je kunt er ook prachtige antroposofische poppen mee maken.  Ik vind deze wol fijner werken dan de lont wol die vaak in pakketten zit, die wol is vaak glad en daar liggen alle vezels dezelfde kant op en ik vind dat je daar minder mooie hoofden mee maakt. De wol die ik gebruik is wat ruwer, nog een beetje vettig van de lanoline en daarom werk ik er heel graag mee. 
Hier vind je een beschrijving hoe ik een schapenvacht was.

Was jij ook je eigen wol ?

gekaarde wol spinnen vulwol Atelier de Vier Jaargetijden
 
 
Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *