Heel veel inspiratie voor het Luciafeest op de seizoentafel

Luciafeest 

Het Luciafeest is een typisch Zweeds  lichtfeest dat op 13 december , de naamdag van Sint Lucia, wordt gevierd. De traditie is ontstaan in de middeleeuwen en heeft zich in de 20e eeuw in Zweden en naburige landen verspreid.
De traditie in Zweden is dat er vroeg in de morgen meisjes in witte kleding met een rode sjerp en met kaarsjes op hun hoofd het gezin en ouderen wekken en eten brengen. Daar worden dan ook speciale Lucialiedjes bij gezongen. Ook is het traditie dat elk dorp jaarlijks een eigen ‘Lucia’ kiest. Tijdens het Luciafeest worden er vaak lussekatter (gele saffraanbroodjes ) gegeten.

Ik heb nog nooit wat gemaakt voor Lucia op de seizoentafel, jij wel ?
Volg je mijn Pinterest pagina Luciafeest al  ?Atelier de Vier Jaargetijden


Volg:
Share:

2 Reacties

  1. 13 december 2016 / 19:36

    nee ik ken het ook niet maar heb er wel al wat van gelezen op de blog van hollandse klei

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *