Lente boeken op de seizoentafel

Omdat de boekenweek  begonnen is geef ik jou vandaag tips voor lente boeken op de seizoentafel. Het is erg leuk om een boek over de lente op je seizoentafel neer te zetten en zo heb je samen met een seizoentafelfiguur en een bloemetje uit tuin of takje uit de natuur  al een prachtige lente seizoentafel.
 
  

Mijn favoriete lente boeken

Toen mijn kinderen nog heel erg jong waren, ging ik al met ze naar de bibliotheek en haalden we vaak dit boekje van Lente tot zomer van Lidwien van Geffen Ik gebruik het boek nu zelf regelmatig als voorbeeld voor mijn tekeningen.

Lente boeken op de seizoentafel
Lente boeken op de seizoentafel

Pelle en zijn nieuwe kleren heb ik eindeloos voorgelezen aan mijn jongste dochter die dit boek voor haar verjaardag kreeg.

Lente boeken op de seizoentafel
Lente boeken op de seizoentafel

En op onderstaande foto zie je Pelle en zijn lam die ik maakte voor op de seizoenstafel.

Pelle en zijn lam op de seizoentafel
Pelle en zijn lam

Het verhaal van de wortelkindertjes , een prachtig boek met mooie grote tekeningen, geschikt voor alle seizoenen.

Lente boeken op de seizoentafel
Lente boeken op de seizoentafel

Lentefeest , een prachtig boek vol met verhalen, knutselideeën, liedjes en recepten.

Lente boeken op de seizoentafel
Lente boeken op de seizoentafel

Bloemenelfjes in de lente heb ik ooit gekregen van mijn kinderen voor Moederdag en ik ben er nog steeds heel erg blij mee. Mooie tekeningen met een kleine gedicht zodat je net iets meer te weten komt over de bloemen die boeken in de lente.

Lente boeken op de seizoentafel
Lente boeken op de seizoentafel

Voorlezen is belangrijk voor kinderen

Toen mijn kinderen klein waren heb ik heel veel voorgelezen aan mijn kinderen. Ik hou zelf ook veel van lezen en misschien speelt dat een rol. Mijn oudste dochter heb ik heel lang voorgelezen van de sprookjes van Grimm tot aan alle delen van Harry Potter.

Hou jij van lezen en lees jij je kinderen voor ?

Lees ook : Akelei bloemenpopje op de seizoentafel

Pin voor later :

Lente boeken op de seizoentafel
Lente boeken op de seizoentafel

Volg:
Share:

3 Reacties

  1. 12 maart 2015 / 06:49

    Wat een goed idee om boeken op de seizoentafel te zettten.
    Dag, Ariane

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *