Terugblik Sint Maarten

Sint Maarten feest op school op de vrije school 

Gisteren hebben we Sint Maarten in de school gevierd , vanwege het slechte weer. Ik heb goede herinneringen aan de eerste Sint Maarten met mijn kinderen op school, de kinderen nog zo klein en verwachtingsvol met hun lantarentje in de hand.
Ooit hadden we op school een echte Sint Maarten op zijn paard , ouders en kinderen liepen op de stoep en aan de overkant tegen de rand van het park aan Sint Maarten op zijn witte schimmel , compleet met schild en opkomende mist, het was een plaatje als uit een boek. Ook was er eens een Sint Maarten met een echt vuur in het park, ouders en kinderen zaten vast met schoenen en  laarzen in de blubber maar dat hoorde er ook wel een beetje bij. 
Nu zitten we op een andere school en liepen de kleine kleuters in de gang van de school met hun lichtjes. Ze kwamen ook nog een appelvrouwtje tegen en kregen allemaal een lekkere appel en van het noten mannetje een noot.
De kinderen van klas 5 en 6 vonden het wat minder omdat de juf druk was met alles aan het regelen en ze alleen in de klas zaten.
Sint Maarten optocht op de seizoentafel van Atelier de Vier Jaargetijden
Op de foto nog even de pompoenen van de kinderen, verwacht geen knappe uitgeholde pompoenen want zo zijn mijn kinderen en ik niet. Wat heb ik wel eens zitten te klungelen om het  dekseltje goed op de pompoen te krijgen zodat deze ook nog een beetje recht hing en het kaarsje niet uit ging.
Na de Sint Maarten moest Sahar ook nog turnen en toen we om bijna 21.00 uur in de stromende regen en veel wind op de fiets thuiskwamen vond ik het wel een mooi einde van deze Sint Maarten.
De biologische pompoenen gaan naar onze kippen, konijn en cavia zodat deze ook nog een klein Sint Maartens feestje kunnen vieren.
Volg:
Share:

6 Comments

 1. 13 november 2010 / 05:36

  Jammer van het weer.
  Nu weer een beel jaar wachten.
  De pompoenen zijn best leuk geworden
  toch.
  Groetjes en een fijn weekend.
  Brigitte

 2. Anoniem
  13 november 2010 / 18:42

  Ziet er heel lief uit! Ookwij hebben het feest gedeeltelijk naar binnen verplaatst in onze school, maar Sint Maarten bracht nog wel een bezoek aan de bedelaar op het plein. Alleen al het geluid van de hoeven in het donker en de storm: adembenemend!

 3. 13 november 2010 / 20:50

  Ja jammer van het weer he, je popjes en pompoenen zijn erg mooi geworden. Groetjes Esther.

 4. Anoniem
  14 november 2010 / 10:40

  Leuk om te lezen hoe jullie SintMaarten was šŸ˜€

 5. 14 november 2010 / 11:37

  Tja, het was me wat dit jaar. We hadden hier ook nog onweer met een enorme klap!
  Ik vind de popjes op je tafel erg lief, ze lijken een beetje op die van Pippilotta maar dan met een getrokken hoofdje, schattig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *