Aardbei bolpopjes op de zomer seizoentafel

Aardbei bolpopjes op de seizoentafel. 

Update : 23 juli 2019

Mijn aardbei bolletjes zijn af, en ik vind ze leuk. De lijfjes zijn gemaakt van Nicky velours en gevuld met schapenwol. Nicky velours is een heerlijke stof die zacht aanvoelt en rekbaar is. Deze stof is ook heel erg geschikt om zachte knuffel poppen van te maken voor baby’s. dit soort popjes kun je aanpassen aan het seizoen door een andere kleur stof te nemen, flanel kun je hiervoor ook goed gebruiken. Als je een stof in een andere kleur Je kunt dit soort popjes voor alle jaargetijden maken door gewoon een andere kleurtje stof te nemen.Nicky velours is best wel dik voor   De lijfjes zijn voorzien van pitjes , die ik geborduurd heb met een Frans knoopsteekje

De mutsjes en kraagjes zijn gemaakt van 100 % wolvilt. De mutsjes bestaan  uit vier delen die ik aan elkaar gefestonneerd heb en ook heb ik op de mutsjes pitjes geborduurd.

Aardbei bolletjes van stof gemaakt voor op de seizoentafel

Aardbei bol popjes op de seizoentafel

Aan de kraagjes heb ik met behulp van een kartelschaar een mooi randje geknipt. Het is best wel een uitgave zo’n kartelschaar maar ben er heel erg blij mee. Jarenlang heb ik dit soort randjes gewoon met een klein schaartje geknipt en dat is ook te doen. toch kan een investering  in een goede kartelschaar je ook veel opleveren, je hebt er jarenlang plezier van, het werkt sneller en ik vind het resultaat mooier omdat het gelijkmatiger is.

Haartjes wol voor vilt popjes

Ik vind het maken van haartjes altijd  bijzonder omdat haartjes samen met het hoofdje natuurlijk het popje maken. Met rode haartjes maak je een vrolijk en ondeugend popje en met witte krul  haartjes maak je een zachtaardig popje. Voor deze aardbei popjes heb ik  bluefaced- leicester wol gebruikt , prachtige kleine krulletjes die het altijd goed doen op een poppenhoofdje, maar ook als kabouterbaardje. Op mijn blog vind je ook andere   aardbei popjes  voor op de seizoentafel.

Het boek de Moestuin van Sophie past mooi bij het thema van de zomer.

Staat er op jouw seizoentafel een aardbei popje van vilt ?

Pin voor later :

 

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *