Plantaardig vilt verven met fluitenkruid


Verven met fluitenkruid 

Ik zal je laten zien hoe ik dat doe op mijn manier. Ik weeg niets af en doe alles uit de losse hand en ik zou zeggen begin gewoon, plantaardig verven is erg leuk!,

Neem een flinke bos fluitenkruid compleet met stelen, en knip dit in grote stukken. Ik was de snoeischaar kwijt en toen , ik kon de snoeischaar niet zo snel vinden en toen heb ik het broodmes maar gepakt, gaat ook goed.

Neem een stuk oude vitrage of gewoon iets wat je nog hebt liggen, ik heb een stuk van een oude klamboe gebruikt.

Stop dit alles in een grote pan en laat maar lekker sudderen …………….

Ik heb het vilt en de wol eerst voorbehandeld met aluin


Zo kwam een lapje wit vilt uit de pan


en zo kwam de wol uit de pan.

Wool dyed cow parsley
Na een eerste experiment met plantaardig verven was ik niet geheel ontevreden maar had verwacht dat het eindresultaat wat groener of geler zou worden. Misschien werkte de aluin niet goed meer, was al heel erg oud. 
Volg:
Share:

1 Reactie

  1. 25 mei 2009 / 20:02

    Wat leuk om te zien en spannend om te doen denk ik !
    Fijne avond , groetjes Ingrid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *