Houten hekjes maken op school

Naast wol en vilt en alles daarom heen mag ik ook graag met hout werken. In het verleden wel houten wandplaten gemaakt maar op dit moment komt het er even niet van.
Omdat iedereen nu klaar is met het mutsen breien mochten de kinderen o.l.v. Pauline hout bewerken. Afgelopen donderdag heb ik meegeholpen en vond het erg leuk om samen met de kinderen hekjes te maken.

Houten hekjes voor op de seizoentafel

Je kunt de hekjes gebruiken op de seizoentafel  maar natuurlijk ook voor andere doeleinden .

Houten hekjes Atelier de Vier Jaargetijden

Met een zaag, mes, vijl en klein handboortje kunnen kinderen met een kleine beetje hulp dit ook maken. Ik heb een beetje houtlijm gebruikt om de hekjes in elkaar te zetten, anders vielen ze toch wel heel snel uit elkaar.


Ik had de voorbeelden uit een heel oud boekje gevonden in de kringloopwinkel !

Volg:
Share:

2 Reacties

  1. 9 mei 2009 / 16:26

    Wat een leuk idee ; dat wil onze oudste vast ook wel voor mij maken !
    Fijn weekeinde , groetjes Ingrid.

  2. 10 mei 2009 / 21:33

    leuk Thea!!
    ik vind met hout werken ook leuk ,vooral het beschilderen van de houten wandplaten vond ik altijd erg leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *